Alt-mulig-mand og problemløser

Jeg ser muligheder hvor andre ser problemer og kaster mig gerne ud i nye udfordringer

Erfaring og personen bag

Jeg startede i lære på Hotel Prindsen i Roskilde i 2008, hvor jeg også er fra. Under min læretid fik jeg en fremragende grunduddannelse og lærte at lave alt (alt!) fra bunden. Gennem årene nåede jeg både at arbejde som pizzabager i et stenovnspizzaria, med store og små arrangementer (fra 10 til over 1000 mennesker) og selvfølgelig masser af a la carte. Der var fuld fart over feltet, det var kreativt og hårdt arbejde, men min nysgerrighed var for stor og jeg vidste jeg måtte videre og lære mere.

Efter et halvt års ophold i Ghana startede jeg på fødevarer og teknologi på Københavns Universitet i 2012. Jeg kom så sandelig i dybden og blev udfordret og den store valgfrihed passede mig fint. De obligatoriske fag klarede det fysiske, kemiske og mikrobiologiske og jeg tog fag i fødevarelovgivning, fødevareøkonomi, ernæring og sundhed, sociologi og fermentering af alle arter. Undervejs var jeg i praktik hos Gate Gourmet i lufthavnen, hvor jeg senere blev ansat. Sideløbende med min kandidat arbejdede jeg hos Spis Min Gris, hvor jeg stod for kvalitetssikring og produktudvikling. Min kandidat skrev jeg i samarbejde med Chr. Hansen om vildgær og biobeskyttelse. Da jeg blev færdig i 2018 rejste jeg direkte til Moskva, hvor jeg arbejdede et år på en international skole.

I 2019 startede jeg en PhD på Cork Universitet i Irland. Projektet handlede om brug af vildgær til fermentering af non-alkoholiske drikke. I Cork kom jeg endnu mere i dybden med et felt, der altid har givet mig stor glæde: nemlig statistik, som jeg også brugte grundigt i de to udgivelser, der kom ud af opholdet. Grundet Corona blev der ikke så meget hands-on arbejde som jeg havde håbet, og jeg nåede halvvejs før jeg kastede håndklædet i ringen. Jeg havde undervejs erhvervet mig et hyggeligt lille bondehus fra 1700-tallet, som trængte gevaldigt til en opgradering. Det gik godt (huset blev house of the week i the Irish Examiner) og efter endt renovering kunne jeg vende hjem til Danmark i 2022.

Nu er jeg klar til det næste kapitel og arbejder i øjeblikket som projektleder på Honningstarter. Projektet er et samarbejde mellem KU, Horn Cider, Naturbien, Snoremark, IFAU og Fox Foods. Vi vil lede efter vildgær i honning og udvikle en starterkultur til brug for bryggere, der gerne vil spontangære, men også gerne vil have lidt styring med processen. Valget er honning er åbenlyst, da Dansk biavl har det svært og der er en skræmmende mangel på bestøvere, både i naturen og i landbruget. Vi håber at kunne bidrage til promovering af dansk frugtavl, biavl og vin/øl/mjød/cider-erhverv.